Teklif Al


    Satın alımlar için aşağıda bulunan form aracılığı ile fiyat teklifi alabilirsiniz.

    background

    Sodyum Silikat Endüstride Neden Kullanılır?

    09.03.2021
    Sodyum Silikat Endüstride Neden Kullanılır?

    Silika jellerin ham maddesi olan sodyum silikat Na2(SiO2)N0 formülüne sahip kimyasal bir bileşendir. Sodyum silikat aynı zamanda su camı olarak da bilinir. Suda çözülebilmesinden dolayı cam suyu ya da su camı olarak da adlandırılır. Bazı şekilleri zayıf çözünürken bazı şekilleri ise neredeyse hiç çözünmezler. Bunun için en iyi çözümleme şekli basınç altında suyla ıslatılarak olur.

     Sodyum silikat suyla karıştırıldığında şurup benzeri sıvı bir yapı alır. Suya oranla daha koyu kıvamda sıvı bir yapıya dönüşür. Şeffaf, renksiz, kokusuz, berrak ve kıvamlı bir yapıdadır. Kullanım alanına göre içerisine karıştırılan diğer kimyasal ürünler nedeniyle yeşil ya da mavi renk de alabilir.

     Sodyum Silikatın Kullanım Alanları

     Sodyum silikat deterjan yapımı, seramik ve çömlek yapımı, yanmaz kağıt yapımı, ahşap işleme sektöründe kullanılır. Bunların yanı sıra giysi boyamada, betonların sertleştirilmesinde, kerestelerin işlenmesinde de kullanılır.

     Sodyum silikatın yaygın kullanım alanlarından biri temizlik malzemeleridir. Temizleyici maddelerde kullanılan sodyum silikat özellikle pas çözücü olarak etkindir.

     Ayrıca her türlü takının temizlenmesinde de etkilidir. Kullanıldığı ürün üzerindeki kiri ya da pası temizlerken ürüne zarar vermemesi nedeniyle takı sektöründe temizleyici olarak çoğunlukla tercih edilir.

     Bunların yanı sıra tesisat, vana, avize, kapı gibi alanlarda da gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Betonların sertleştirilmesinde ve betonların asit geçirmez bir yapıya sahip olmasında da etkilidir. Suların arıtılmasında da kullanılan sodyum silikat aynı zamanda tekstil sektöründe ph düzenleyici olarak kullanılır.

     Sodyum Silikatın Faydaları

     Pas sökücü olarak kullanılan temizlik maddelerinin içeriğinde sodyum silikat olması durumunda ürünün verimliliği fazlaca artmaktadır. İçeriğinde sodyum silikat olan pas sökücüler her türlü metalin üzerindeki pası, yağı ve kiri kolaylıkla temizler. Temizlerken metallere de zarar vermemesi nedeniyle diğer maddelere oranla kullanımı ciddi fayda sağlamaktadır. Kullanıldığı metal üzerindeki yağı, kiri, pası ve oksitlenmeyi temizlerken ürünün ilk günkü parlaklığını da korur.

     Sodyum silikat sabunların verimliliğini de artırdığı için toz çamaşır sabunları yapımında da tercih edilmektedir. Kirin tortulaşmasının önüne geçerek kolay bir temizlik sağlar. Ayrıca sodyum silikat çok kuvvetli bir mürekkep çözücüdür. Temizlik alanında daha etkili olması nedeniyle daha çok temizlik malzemeleri yapımında kullanılır. İçeriğinde sodyum silikat olan temizleme ürünü ile diğer ürünler arasındaki fark göz ardı edilemeyecek kadar fazladır.

     Sodyum Silikata Doğrudan Maruz Kalınması Durumunda Oluşabilecek Sorunlar

    • Sodyum silikat, doğrudan maruz kalınması durumunda ciltte tahrişe sebep olabilir.
    • Gözle temas etmesi durumunda görme bozukluğuna sebep olabilir.
    • Sodyum silikat, yoğun olarak solunması durumunda nefes alma sorununa sebep olabilir.
    • Yutulması durumunda ise sindirim sisteminde bozulmalara sebep olabilir.

     Sodyum silikatın ciltte tahrişe neden olması durumunda kişi ellerini bol suyla yıkamalıdır. Sodyum silikatın solunması durumunda derhal temiz havaya çıkılarak rahat nefes alınmalıdır. Yutulması durumunda ise ağız bol suyla çalkalanmalıdır. Yapılan ilk müdahalenin ardından şikayetlerin sona ermemesi durumunda doktora başvurulmalıdır.

     Sodyum Silikatın Depolaması

     Sodyum silikat, yüksek sıcaklıktan uzak ve asitli malzemelerden uzak bir şekilde muhafaza edilmelidir. Ayrıca güneş ışığına doğrudan temas etmeyen kuru ve serin yerlerde muhafaza edilmelidir.

     Sodyum Silikatın Pas Sökücü Olarak Kullanım Şekli

     İçeriğinde sodyum silikat bulunan pas sökücüler diğer ürünlere göre daha kolay ve kesin bir temizlik sağlar. Temizlenecek ürüne bir sprey şişe yardımı ile püskürtülebilir. Püskürtüldükten sonra duru su ile temizlenerek kuru bez yardımı ile durulanır.

     Bir kabın içerisine yeterli miktarda ürün konulduktan sonra temizlenecek olan madde bu kabın içerisine daldırılarak da kullanılabilir. Daldırma işleminin ardından yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra yine duru su ile durulama ve kurulama yapılabilir.


    Warning: Undefined variable $user_n in /home/md0zkzwe/public_html/wp-content/themes/ozkimsan/comments.php on line 98
    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir